Frigo, Victoria (COE)

From: Frigo, Victoria (COE)

Sent: Monday, June 24, 2013 1:39 PM

To: 'hectorroos@gmail.com'’

Cc: Sibilia, Rhonda (COE); Diaz-Greco, Gilma M. (COE); Centorino, Joseph (COE)
Subject: Campaign contributions with ongoing city business (INQ 13-153)
Attachments: Ethics Brochure 2010.pdf

Mr. Roos,

Under the County Ethics Code Sec. 2-11.1 (e)(2)(a), a city or County commissioner may accept campaign
contributions from someone with business before the commission on which he or she sits. Under state
election laws at Fla. Stat. 106.07, commissioners running for office must file regular reports of all
contributions received.

Additionally, some municipalities within the County have enacted stricter prohibitions regarding city
vendors than the County. In Miami Beach, for example, city vendors, lobbyists, and real estate developers
cannot give campaign contributions to candidates and/or incumbents running for city office. (See Miami
Beach City Code at Secs. 2-487 2-488, 2-489.)

As we discussed, some of your questions relate to state election laws, which the County Ethics
Commission does not enforce. Attached is a copy of the County Ethics Code, which is under our
jurisdiction.

Sincerely,

VICTORIA FRIGO, SENIOR STAFF ATTORNEY
Direct Phone: 305 350-0601

Main Number: 305 579-2594

Fax: 305 579-0273

miamidade.cov "

19 West Flagler St., Suite 820
Miami, FL 33130

Miami-Dade County is a public entity subject to Chapter 119 of the Florida Statutes concerning public records. E-mail
messages are covered under such laws and thus subject to disclosure.

From: Hector Roos [mailto:hectorroos@gmail.com]

Sent: Monday, June 24, 2013 12:11 AM

To: Sibilia, Rhonda (COE)

Subject: Campaign contributions with ongoing city business

Hi Rhonda,

With an eye towards the big municipal elections around the corner, can you tell meif it islegal for asitting
commissioner to receive campaign contributions from someone with city business before the same
commissioner and the commission as awhole?



Hector Roos
Contact: (305) 300-7237



