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The Commigsicon on Ethics and Public Trust
considered your request for an advisory
opinion at its meeting on March 29, 2000 and
rendered its opinion based on the facts
stated in your memorandum.

You requested an opinion regarding your
employment with Kunde, Sprecher and your
gservice on the Citizen’s Transgportation
Advisory Committee (CTAC).

In your letter you advised the Commission
that Kunde, Sprecher and Associates is an
-architectural and engineering firm that has
geveral government contracts with Miami-Dade
County, the Miami-Dade Aviation Department,

the Florida Department
the City of Miami. You
the company and do not

of Transportation and
are not a director of
own any stock.

The Commission found that the Conflict of
Interest and Code of Ethics ordinance

Carr’'s employment does not prohibit your
service on CTAC or your company’s ability to
contract with Miami-Dade County. Section 2-
11.1(d) prohibits advisory board members from
contracting with the county through a
corporation in which they have a controlling
financial interest. A controlling financial
interest is defined under the ordinance as
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interest is defined under the ordinance as
ten percent or more of the capital stock in
the corporation. Since you do not own any
stock in the corporation, Kunde, Sprecher and
Associates is not prohibited from contracting
with the county to provide services.

However, pursuant to 2-11.1(f), you should
file a sworn statement with the Circuit Court
disclosing her employment and the company’s
business commitments to the county. Further,
pursuant to 2-11.1(h), you may not disclose
any confidential information that you acquire
through your board service to the company or
any other person or entity.

Therefore, the Conflict of Interest and Code
of Ethics ordinance does not restrict your
service on CTAC but you should be mindful of
the restrictions of 2-11.1(h) against
disclosure of confidential information and
you must disclose her employment in a sworn
statement.

This opinion construes the Miami-Dade
Conflict of Interest and Code of Ethics
ordinance only and is not applicable to any
conflict under state law. Please contact the
State of Florida Commission on Ethics if you
have any questions regarding possible
conflicts under state law.

If you have any questions regarding this
opinion, please call the undersigned at (305)

579-2594 or Ardyth Walker, Staff General
Counsel at (305) 579-2653.

ROBERT MEYERS

Executive Director

Sincerely Yours,




