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Prkic, Christina COE

Subject: RE: Request an Opinion

Christina, Thank you, Will follow up. Carol

Original Message-----
Prom: Prkic, Christina COE
Sent: Thursday, October30, 2003 10:05 AM
To: Kruse, 3. Carol Park & Rec
Subject: RE: Request an Opinion

Hi Carol:

Actually, there is no form at the moment. We are in the process of developing one that will be available on
our website soon, perhaps in the next two weeks.

In the meantime, you can submit a brief sworn statement to the Clerk’s office which should include the
following information:
Name of your spouses company,
His position in the company;
The nature of the business contracts with the County and your department; and
Your position in the County

You can entitle the form "Compulsory Disclosure for County Employees." Additionally, you may mention that
you are submithng this form pursuant to instructions from the Ethics Commission.

I hope this is helpful.

Best regards,
Christina

Original Message-----
From: Kruse, 3. Carol Park & Rec
Sent: Thursday, October 30, 2003 8:13 AM
To: Prkic, Christina COE
Subject: RE: Request an Opinion

Statement or is it some other? Thanks, Carol Kruse

Original Message V
From: Prkic, Christina COE
Sent: Wednesday, October 29, 2003 6:31 P1
To: Kruse, 3. Carol Park & Rec
Subject: FW: Request an Opinion

Good Afternoon Carol:

Robert Meyers forwarded your request to m

I will address each question individually and
provided.
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1. Can I continue to purchaseoff the existing contract when my husband is employed
by this company?

A: Yes; however you are subject to certain disclosure requirements under the Code of Ethics.
Even though your husband does not have a controlling financial interest in the company, his
employment with a company that hasbusiness commitments with the County, including your
department, mandate disclosure. Section 2-11.1 f, "Compulsory disclosure by employees of
firms doing business with the County," provides:

Should any person included in the terms defined in subsections b1 through 6 be
employed by a corporation, firm, partnership or business entity in which he does not have a
controlling financial interest, either hinaelf or through a member of his immediate family, and
should the said corporation, firm, partnership or business entity have substantial business
commitments to or from the County or any County agency, or be subject to direct regulation
by the County or a County agency, then said person shall file a sworn statementdisclosing
such employment and interest with the Clerk of the Circuit Court in and for Miami-Dade
County.

Therefore, you must file a sworn statement indicating that your husband is employed by a
company with business commitments to the County, including your department.

2. Can my husband conduct business with the Park and Recreation Department under
the existing contract?

A:ln order to avoid any appearance of impropriety or conflicts of interest, you should delegate
your purchasing duties to another departmental employee as they pertain to your husband’s
employers contract. Additionally, another sales representative from the company may want
to conduct those business dealings as they relate to the Park and Recreation Department.

Should you have any additional questions or concerns, do not hesitate to contact me. You
can teach me directly at the number below.

Kind regards,

Christina Pride
Staff Attorney
Miami-Dade County Coiwiission on Ethics and Public Trust
P: 305 350-0615

Original

Message

From: Ell-lICS
Sent: Tuesday, October 28, 2003 4:59 PM
To: Prick, Christina COf
Subject: FW: Request an Opinion

Original

Message

From: Kruse,.Carol Park & Rec
Sent: Tuesday, October 28, 2003 8:43 AM
To: ETHICS
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Subject: Request an Opinion

Good Morning, I would like to request an opinion to ensure that lam not in violation of the
Conflict of Interest and Code of Ethics Ordinance.

My husband is in the process of becoming a sales representative for a company that is
already an approved County vendor and currently has several County contracts for furniture.
My husband has no financial interest in the company.

I work for the Park and Recreation Department and have purchased furniture off the existing
contract and may need to do so again in the future.

Can I continue to purchase off the existing contract when my husband is employed by this
company?

Can my husband conduct business with the Park and Recreation Department under the
existing contract?

Thank you. If you have any questions or need additional information, please contact me at
305.251.0400 ext. 228

Carol Kruse
Miami Metrozoo
Park and Recreation Department
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