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Frigo, Victoria (COE)

From:  Frigo, Victoria (COE)

Sent: Thursday, May 05, 2011 3:52 PM

To: ‘Nina L. Boniske'

Subject: RE: North Bay Village/Question on Summer Camp

Hello Nina,

In response to your query, you are correct that the Mayor of the City of North Bay Village does
not have a conflict when voting on whether the City will underwrite some of the costs of
summer camp, based on the facts you presented, below. Since this official action would
reduce tuition for all residents in the City, not simply the Mayor’s children and her brother’s
children, the mayor is not affected in a manner distinct from the public generally. See Miami-
Dade County Code at Sec. 2.11.1(d).

Consequently, the Mayor’s children and her brother’s children may enroll in the program.
Please feel free to contact me if | can be of further assistance.
Sincerely,

VICTORIA FRIGO, STAFF ATTORNEY
MIAMI-DADE COUNTY COMMISSION ON ETHICS
DIRECT PHONE: 305 350-0601

FaAx: 305 579-0273

miamidade.cov 7"

19 WEST FLAGLER ST., SUITE 820
MiAMI, FLL. 33130

Miami-Dade County is a public entity subject to Chapter 119 of the Florida Statutes concerning public records. E-mail
messages are covered under such laws and thus subject to disclosure.

From: Nina L. Boniske [mailto:NBoniske@wsh-law.com]
Sent: Thursday, May 05, 2011 11:54 AM

To: Frigo, Victoria (COE)

Cc: Nina L. Boniske

Subject: FW: North Bay Village/Question on Summer Camp

Hello Victoria:

This email shall serve to confirm our conversation earlier this week. The City of North Bay Village is holding a
summer camp for elementary school age children. The program is being run by Miami-Dade County Schools
through its Community Schools Partnership and will take place at Treasure Island Elementary School and is open
to all children of a certain age group, regardless of residency. The City is contributing to the Community Schools
Partnership to assist in underwriting the cost of field trips. The cost per week per child is $100.00 The City is
subsidizing any North Bay Village child that attends. The cost for a City resident’s child to attend is $85 for the first
child, $80 for the second child and $75 for the third child. The Community Schools Partnership would keep track
of the residents attending the camp and bill the City every two weeks for the difference between the $100 and the
City’s subsidy.
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When this issue first came up before the City Commission on the agenda, the Mayor asked us if there was a
conflict for her to vote on the issue. The Mayor has two children that would be eligible to participate in the camp
program. Based upon the fact that the subsidy applied to all residents in the City and benefitted the public
generally and was not a distinct benefit to the Mayor separate from the benefit any other City resident would
receive, we did not see an apparent conflict. The Mayor has subsequently asked for confirmation that it would not
be a violation of the Miami-Dade County Ethics code for her to enroll her children in the program or for her
brother, who is also a City resident, to enroll his children in the program. During our conversation you advised that
pursuant to Section 2.11.1(D) of the Miami-Dade County Code, that there was no violation for the Mayor to enroll
her children and consequently, no violation for her brother as well.

Could you confirm your opinion to me in a return email so we have a copy for our files? Thank you.

Nina

a 7Y NinaL. Boniske, Esqg.
Member

WEISS . . .

- YT Weiss Serota Helfman Pastoriza Cole & Boniske, P.L.
SEROTA 2525 Ponce de Leon Blvd., Suite 700
HELFMAN Coral Gables, FL 33134

- www.wsh-law.com
PASTORIZA Tel: (305) 854-0800

COLE & Fax: (305) 854-2323
BONISKE, P.L.

b% Think before you print

This message, together with any attachments, is intended only for the addressee. It may contain information which islegally
privileged, confidential and exempt from disclosure. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any
disclosure, copying, distribution, use, or any action or reliance on this communication is strictly prohibited. If you have
received this e-mail in error, please notify the sender immediately by tel ephone (305) 854-0800 or by return e-mail and delete
the message, along with any attachments.

Tax Advice Disclosure: To ensure compliance with requirements imposed by the IRS under Circular 230, we inform you that
any U.S. federal tax advice contained in this communication (including any attachments), unless otherwise specifically
stated, was not intended or written to be used, and cannot be used, for the purpose of (1) avoiding penalties under the Internal
Revenue Code or (2) promoting, marketing or recommending to another party any matters addressed herein.
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