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Meyers, Robert (COE) ' :‘;N& W~32

From: Meyers, Robert (COE)

Sent:  Wednesday, February 23, 2011 1:42 PM
To: 'David M. Wolpin'

Subject: RE: County Ethics Code Question

Hi David:
As you know, County law has no such exception. However, our office has consistently held that reasonable travel
nd transportation expenses related to official government business are not considered gifts and do not have to
Ee reported. Therefore, the city council member who was attending an Executive Committee Installation dinner
s the city’s representative to the Miami-Dade League of Cities and spent one night at the hotel were the event
vas held did not receive a gift.
If you have any questions or wish to discuss, please contact me at your convenience.
Thanks,

Robert

“rom: David M. Wolpin [mailto:DWolpin@wsh-law.com]
bent: Wednesday, February 23, 2011 10:37 AM

[o: Meyers, Robert (COE)

c: David M. Wolpin

subject: County Ethics Code Question
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i Robert- would you agree that a city council member who very recently received a one night stay at a hotel at
value of approximately $195 from the Miami- Dade County League of Cities, Inc. ( the “ League” ), for
ttendance at an Executive Committee( the “ Committee” ) Installation dinner event of the League held at that
otel facility and for convenience in performance of his initial duties on that Committee, would not be required to
le Gift Disclosure for that lodging under Sec. 2-11.1(e) of the County Ethics Code. Interestingly, Section 112.312
12(b) (8), F.S., excludes that type of item from the State Gift Law’s ( Sec. 112. 3148, F. S. ) definition of “ Gift”
vhen provided by an entity such as the League .

< S =h gy Q)

Please advise us of your staff opinion.
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'hank you

David M. Wolpin, Esq.
Member
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% Think before you print

This message, together with any attachments, is intended only for the addressee. It may contain
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1Eformation which is legally privileged, confidential and exempt from disclosure. If you are not the
intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution, use, or any action
r reliance on this communication is strictly prohibited. If you have received this e-mail in error, please
otify the sender immediately by telephone (954) 763-4242 or by return e-mail and delete the message,
llong with any attachments.
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[ax Advice Disclosure: To ensure compliance with requirements imposed by the IRS under Circular
30, we inform you that any U.S. federal tax advice contained in this communication (including any
ttachments), unless otherwise specifically stated, was not intended or written to be used, and cannot be
1sed, for the purpose of (1) avoiding penalties under the Internal Revenue Code or (2) promoting,
narketing or recommending to another party any matters addressed herein.
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