
 

 

 

 

 

 

 

 

March 11, 2008 

 

 

Francine M. Azel, Vice-President/Treasurer 

Andale Group, LLC 

8725 SW 84
th
 St. 

Miami, FL 33173 

 

Via First Class Mail and Fax at 1.866.303.6745 

Re:  INQ 08-32 

The Ethics Commission has no jurisdiction over employees of the 

Miami-Dade County School Board. 

Dear Ms. Azel: 

On March 11, 2008, you asked if ethical conflicts prevent you from registering as 

a vendor with Miami-Dade County if you are employed as a teaching assistant 

with the Miami-Dade County Public Schools. Additionally, you have stated that 

you have no immediate family members employed by Miami-Dade County. 

Based on these facts, your contracting with the County would not violate the 

Miami-Dade County Conflict of Interest and Code of Ethics Ordinance because 

you are not employed by the County, but rather by the School Board, which is a 

state government entity. Furthermore, you have no immediate family members 

employed by the County. 

The legal basis for this opinion can be found at Section 2-11.1 (a) of the Ethics 

Ordinance. In pertinent part, this section limits application of the County Ethics 

Code to employees of the county and municipalities within the county. 

Please feel free to contact me if I can be of further assistance. 

 

Sincerely, 

 

 

Victoria Frigo 

Staff Attorney 


